VEM RÖSTAR DU PÅ?

| Stina

Dagen är kommen! En smutsig valkampanj som skakat om hela världen. Ett val som påverkar oss ALLA, inte enbart USA och dess befolkning.

Detta val har jag försökt följa båda kandidaterna samt nyhetssändningar och sociala medier, och helt ärligt.. Vem blir inte förvirrad när USA har val? Idag har TV4 "USA VAL 2016 marathon" där de går igenom hela valet och kandidaterna. Ena sekunden vill jag skratta och andra gråta.

Mitt problem ligger inte i att Trump ännu är en vit man, och jag vill inte att Hillary ska vinna bara för hon är en kvinna. Jag tycker inte Donald Trump är kvalificerad nog för att ens ställa upp som presidentkandidat för republikanerna, oavsett kön. Han är en affärsman, inte en politiker. Han är sexistisk, rasistiskt och maktgalen- tre stycken personlighetsdrag som inte passar in hos en president. Som Michelle Obama sa är Hillary förberedd, kanske till och med mer förberedd än självaste Obama och Clinton var innan de antog posten, för att anta denna roll. Hon har länge länge brunnit för politiken och hon är minst sagt erfaren. Hon är utbildad jurist och på pappret väldigt kvalificerad för att bli president. Men det som förstör Hillary är hennes smygande, som e-mail skandalen, att hon tagit emot mutor från Saudi Arabien (vad det sägs iallafall) och undanhåller och ändrar sig mycket i sina åsikter (vilket förvisso även Trump gör). Debatten har handlat mycket om just detta; att Hillary ljuger samt borde sitta i fängelse och att Trump är ett skämt som inte har mycket innanför pannbenet. Men oavsett om jag nu tycker att båda presidentkandidaterna inte förtjänar en plats i det vita huset, så är valet mellan dessa två som Seth Meyers säger i hans talk show: “do you pick someone who is under federal investigation for using a private email server or do you pick someone who called Mexicans rapists, claimed the president was born in Kenya, proposed banning an entire religion from entering the US, said John McCain wasn’t a war hero because he was captured, bragged about committing sexual assault, was accused by 12 women for committing sexual assault, said some of those women weren’t attractive enough for him to sexually assault, said women should be punished for having abortions, called global warming a hoax perpetrated by the chinese, bragged about not paying income taxes etc…”.


Att Hillary är kvinna gör mig dock oerhört glad.
Att man själv som kvinna kan se hopp i att en av världens (får vi hoppas!!) mäktigaste människa är kvinna. Att man som kvinna tillåts ha drömmar och att inget faktiskt är omöjligt, något som tidigare inte varit tillåtet eller möjligt. Om jag är driven och kompetent kan jag ta mig långt, och mitt kön som har och tyvärr kan stoppa mina möjligheter till framgång nu kan accepteras och välkomnas på ett annat sätt. När Obama kom till makten öppnades även hopp. Tänk för de kvinnor som är mörkhyade, de som inte fått samma chanser jämfört med deras vita/manliga kollegor, klasskamrater och vänner, som nu kan känna ett stort hopp för framtiden.
Från att inte ha någon röst, till att förhoppningsvis skriva historia.

Jag skulle lägga min röst på.... Hillary
Oavsett om jag inte tycker att någon av kandidaterna är optimala så tycker jag valet är uppenbart. Med tanke på att USAs fundament som är byggt på tankar om jämställdhet och liberalism så är det på tiden att utse en kvinnlig president. När är det vår tur Sverige?? Landet som pratar mest om jämställdhet...... ;) #ImWithHer


VEM HADE NI RÖSTAT PÅ? JAG VILL VETA, kommentera gärna nedan! Kram / Stina


Gillar

Kommentarer