VAD JAG SKA PLUGGA TILL VÅREN

| Stina

Jag tog studenten för ett och ett halvt år nu. Hade bestämt mig innan att jag ej ville börja plugga direkt även fast många vänner valde den vägen. Jag kände att jag ville resa så mycket som möjligt och göra roliga saker vilket jag verkligen har gjort. Har lite levt i en dröm känns det som; ett liv utan söndagsångest där en måndag varit lika mycket helg som en lördag. Har rest till så mycket underbara ställen som jag aldrig sett förut och verkligen samlat minnen för livet. I somras kände jag dock att jag ville gå vidare ett steg. Även fast jag tror att jag kan klara mig utan att plugga så är det något jag ändå vill göra. Jag gillar att lära mig, utvecklas och känna att jag gör något "vettigt". I våras sökte jag in till SU för att läsa Jöken, som är en grundläggande Juridik kurs. Jag kom in, men på grund av vändningar i livet valde jag att inte hoppa på det. Kan känna att det var lite tur att det skedde för just nu står inte juridik på min priolista. Började kolla nu i höstas igen och hittade två program, ett på KTH samt ett på SU, som jag tycker verkar så intressanta och något jag kan se mig plugga till nästa höst.

När jag gick i gymnasiet valde jag dock bort att läsa matte 3, som jag tyvärr ångrar starkt idag. För att komma in på båda programmen måsta man ha matte 3 och efter många om och men bestämde jag mig för att söka komvux nu till våren för att få det avklarat. Får helt enkelt bita i det sura äpplet nu i efterhand, men jag tror oavsett att det kommer vara så värt det. Har även sökt lite strö kurser till våren att plugga samtidigt. Kurserna är mest inriktade på media, kommunikation etc då jag tror det är något jag kommer tycka är kul samt ha lätt för då jag jobbat i branschen länge, både som bloggare men även på diverse företag där jag lärt mig mycket som inte går att plugga sig till. Får se hur det blir, om jag bara satsar på matten (har väldigt svårt för matte nämligen) eller om jag kör flera kurser samtidigt!

Så kul att ni frågar massor angående plugg. Pluggar ni själva eller har planer på det? Kul att höra! Kram / Stina

// Jag på min student! // Jag och mina klasskompisar på mösspåtagningen våren innan studenten! //

Gillar

Kommentarer

elinqvist
elinqvist,
oj jag märkte att jag har samma klänning haha! En favorit. <3 Så fin är du!
nouw.com/elinqvist
Systrarnaq
Systrarnaq,
Ja ellerhur!! Den är så fin! 😃 Tack kraam
nouw.com/systrarnaq
Ellen
,
Hej! Ville bara slänga in en kommentar som tips att plugga endast komvux och ingen annan kurs samtidigt, och komvux på 50%, eftersom att det är så sjukt mycket plugg, flera kapitel om dagen och alla E-A uppgifter måste göras... så mitt tips till dig skulle vara att satsa på att göra det ordentligt under en längre period, än att kanske inte klara det under en kortare period! 😊 detta är information jag fått från en nära kompis som pluggar matte 3 på komvux just nu. Jag själv pluggar just nu Modevetenskap på SU, men har samma tankar som du att läsa upp matten till våran för att sedan ta kurser inom kommunikation och PR 😊 kram!
juliagerser
juliagerser,
Läser just nu medie- och kommunikationsvetenskap i Jönköping och det är så himla roligt! Så tror verkligen att du gör rätt val om du läser lite kurser inom det. Det är ju dessutom så användbart i dagens samhälle 😊
nouw.com/juliagerser
SaraHHSofie
SaraHHSofie,
Så fin du er!
nouw.com/sarahhsofie
Systrarnaq
Systrarnaq,