TRÖTT PÅ ATT BLI FÖRMINSKAD

| Stina, Tankar, Vi tycker till

När jag var 14 år och började vara aktiv på sociala medier men inte trodde jag att det var något jag skulle försörja mig på idag. Det var väl för ca 3 år sedan jag insåg att wow jag kan faktiskt tjäna pengar på något jag tycker är kul! Senaste året har blogg/Instagram varit mitt heltidsjobb, och branchen har verkligen utvecklats. En sak jag har lagt märke till (och fullständigt är skittrött på!!) är att i samma takt som folk märker att det går bra för oss influencers så ska man förminska vårt jobb. Ser dagligen inlägg, snaps, tweets, posts där någon driver genom att hashtagga saker som "influencer", "blogger", "ad" på ett kränkande sätt. Har märkt att folk stör sig på kulturen av att vi faktiskt tjänar pengar på att samarbeta med företag.

Tänker alltid att det hade sett helt annorlunda ut om det var män som dominerade branchen. Tror att det blir så enkelt att förminska vårt jobb då det är kvinnor som dominerar och levererar. Men vad vet jag.. Jag är iallafall sjukt trött på att folk kollar ner på mitt yrke. Varför skulle det vara sämre än något annat jobb? Har lärt mig så sjukt mycket under tidens gång; hur man startar ett företag, hur man förhandlar, lära sig aldrig ge upp i svåra perioder, skaffat ett stort socialt nätverk osv osv. Jag har lärt mig så mycket genom att vara "influencer" jämfört med andra yrken jag testat på. Är trött på att behöva ursäkta mig när jag folk frågar vad jag jobbar med och jag är trött att folk ska ha en förutfattad mening om vem jag är på grund av mitt yrke. Personligen skulle jag aldrig ens tro att en arbetsgrupp på 20 pers som jobbar på ex ICA är exakt samma individer med samma personligheter och värderingar, självklart är de 20 personerna helt olika och unika. Varför tror då folk att vi influencers är samma ytliga puckade person? Tack för mig / Stina

Gillar

Kommentarer

hannaalundqvist
hannaalundqvist,
de är ett jobb som kräver kreativitet och passion! Ni som arbetar med det är grymma och andra tyvärr avundsjuka✨❤️
nouw.com/hannaalundqvist
Systrarnaq
Systrarnaq,
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Tyvärr förstår inte folk hur mycket tid och energi det krävs 😟 <3

nouw.com/sarahlinnsliv
Systrarnaq
Systrarnaq,
Nej dom gör ju inte det.. synd! 😟 <3
nouw.com/systrarnaq
Em
,

Hej! Jag förstår verkligen hur du känner. Det måste vara oerhört frustrerande att jobba så hårt och att bara mötas av skepticism av vissa. Och ni gör ett mycket bättre jobb och arbetar säkert hårdare än den absoluta majoriteten av arbetsstyrkan. Jag tror tyvärr att många är avundsjuka på ert leverne även om de kanske inte kan sätta fingret på det.

Som en ung tjej på 20 år kan jag dock ibland känna att jag påverkas negativt av att läsa vissa bloggar där det i princip enbart är fokus på ytan; utseende, skönhet, plastikoperationer och allt det där. Det känns bara som att det finns så mycket mer i livet och jag tycker att det är trist att vissa influencers enbart uppmuntrar till konsumtion. Dessa influencers har jag dock slutat följa för längesen. Men det är nog på grund av dessa som vissa tycker att branschen känns ytlig ibland. Men så finns det förstås guldkorn som ni! Ni skriver ju visserligen en del om mode och skönhet men på ett sunt sätt. Jag tycker att det känns som att ni har helhetsperspektivet och bloggar ofta om träning och kost och jag blir inspirerad av att leva mer hälsosamt när jag läser er blogg och älskar att läsa den.

Fortsätt göra er grej! För den inspirerar många!

Systrarnaq
Systrarnaq,
tack för din kommentar den betyder så mycket!!!! ❤️❤️❤️
nouw.com/systrarnaq