TIPS FÖR EN BÄTTRE BLOGG

| Stina

Hoppas allt är bra med er läsare! Jag är på toppenhumör och tänkte därför dela med mig av fyra bloggtips hur man bygger upp en blogg och ökar läsarantalet. Helt enkelt hur jag och Jennifer har gjort för att få så många läsare som vi har i dagsläget och våra tips! Självklart ska man göra sin egen grej, för om man försöker vara som alla andra kommer man bara vara en i mängden, men sen går ju alltid vissa saker hem mer än andra och några av dessa är följande...

Välj tema.. Ska texten vara centrerad eller vänsterställd? Vilken storlek ska bilderna ha? Hur ska jag redigera mina bilder? Ja, helt enkelt få en sammanhängande blogg är något jag tror är väldigt viktigt då de är skönare för läsaren. Som vi alla kanske har märkt så strävar ju många av oss bloggare efter att ha en fräsch blogg med stora ljusa bilder. Det värsta jag personligen vet är när bloggare har olika storlekar på sina bilder. Jag anser även att det är viktigt att man tänker på innehållet i texten efter också. Att texten ofta är placerad likadant i inläggen och även vad man väljer att skriva. Personlig? Kortfattad? Många bilder? Mycket text?

Uppdatering.. Hur mycket ska man uppdatera egentligen? En blogg som aldrig uppdateras är en blogg som inte många orkar läsa. Det är alltid kul när man kollar in och det finns något nytt. Uppdatering är a och o för att en blogg ska gå runt! Men snälla snälla, uppdatera inte för mycket! Man måste kunna hinna med vad som händer, och på något sätt blir bloggen inte lika intressant om den ständigt ständigt är uppdaterad med nytt material varannan sekund. Jag brukar se de lite som en relation; jag vill alltid att en kille ska finnas där för mig, men jag vill inte att han ska hålla på och ringa mig varannan sekund. Det får inte va för enkelt. 1-3 inlägg per dag skulle jag säga är perfekt!

Våga tycka och känna! Även fast vissa inte vill vara personliga i sin blogg, vilket är helt förståeligt då jag inte heller vill att flera tusen läsare ska veta allt om mig, måste man våga uttrycka sig om sina åsikter ibland. Jag vet att ni läsare ÄLSKAR när vi skriver personliga inlägg, och vet att det även uppskattas i andra bloggar. Ibland behöver livet inte alltid se så himla perfekt ut genom ljusa stora bilder, utan ett långt inlägg utan bild där man öppnar upp sig kan uppskattas tusen gånger mer.

Synas! Även fast man har stor eller liten blogg så existerar det oerhört många sjukt duktiga bloggare som ständigt kämpar för att expandera sin blogg. Den som syns mest på många kanaler får också mer läsare. Att man utnyttjar sina kanaler för att länka sin blogg är oerhört viktigt! Kram / Stina

Gillar

Kommentarer