SVAR PÅ VEGO FRÅGOR

| Frågor/Svar

Ni, och alla andra vegetarianer, tycker att det är så jävla hippt med er kost. Det är oattraktivt och puckat, man lever bara en gång varför skulle man vilja äta tråkig mat? Hur kan ni resa och äta ute? Fattar ej??
Svar: Anser inte min kost speciell hipp eftersom jag aldrig ätit något annat hela mitt 19 åriga liv. Först och främst är jag inte puckad utan snarare smartare för jag äter den kost jag gör istället för kött. Jag har rest och ätit ute så många gånger så det är omöjlig att ens räkna, och jo jag har överlevt. Det finns så mycket god vegetarisk mat, och något som restauranger och andra länder börjat nappa på senaste åren också. Att vara smart är attraktivt, och man är smart om man väljer vegetarisk kost.. ;)

Hur länge har ni varit vegetarianer?
Svar: Vi har aldrig ätit kött, så alltså hela våra liv! Jennifer i 22 år och Stina i 19 år.

Hur ser ni på detta med äkta päls, mocka och skinn etc. med tanke på att ni är vegetarianer?
Svar: En kan inte göra allt, men alla kan göra något... Jag och Jennifer väljer vegetarisk kost vilket vår värld kan tacka oss, alla ni följare kan tacka oss, vi kan tacka oss själva och djuren kan tacka oss hela våra liv. Vi bär ej äkta päls, kanske är för det blir så synligt att det faktiskt hänger ett dött djur där, men tycker tyvärr det är fint men något vi valt bort. Något vi båda älskar är väskor, och tyvärr så är många av de väskor vi köper i äkta läder/skinn. Vi vet att det är hemskt, men vi försöker så gott vi kan tänka på våra val, som att kanske köpa fusk-mocka och fusk-läder så fort det är möjligt. Väskor i skinn/läder är ofta i bra kvalité vilket gör att man kan ha väskan under en längre tid = förvisso bättre för miljön än att gå och köpa väskor som går sönder efter 1 år. Tyvärr får vi erkänna att det är fel mot djuren. (Försöker tänka att jag som vegetarian aldrig, och jämfört med alla köttätare, har några liv up att ta på den fronten... SÅ hemskt!!!.. Men det får mig att få bättre samvete).

Ni båda är ju uppvuxna i en familj där ni alla är vegetarianer och ni båda har ju varit det hela era liv, men av vilken anledning är era föräldrar vegetarianer? Är det pga hur det påverkar miljön, eller de hemska förhållandena djuren lever i eller något helt annat? Skulle vara intressant att veta!
Svar: Mamma blev vegetarian på eget initiativ, i en familj som åt kött, för att hon tyckte att kött inte smakade gott. Mamma och pappa flyttade ihop i tidig ålder, och jag tror att pappa någonstans fick ge upp köttet för kärlekens skull (hahaha, eller ekonomin för två sambos som ej ville laga två rätter troligen). Både mamma och pappa blev nog under tidens gång mer intresserade av just vegetarisk kost och som vegetarian tänker man ju på alla dessa aspekter som djuren, miljön, hälsan etc. Det blir lite att man är det för det känns så hemskt att ens kunna äta kött igen när man vet hur mycket det skadar.

Har någon av er någonsin funderat på att ta steget till att bli vegan?
Svar: Absolut! Vi har båda prövat på att enbart äta vegansk kost, och hemma äter vi nästan enbart vegansk kost. Är inte så svårt som man tror, men aningen svårare när man ska äta lunch eller middag ute. Just nu är vi nöjda som vi har det; äta vegetariskt som bas och vegansk mat ca 1 gång per dag.

Stina äter du fisk? Då är du fan inte vegetarian!
Svar: Nej jag äter inte fisk, pappa ville att jag skulle äta det när jag var yngre, så jag har ätit fisk men äter ej det och minns inte senast jag åt det.

Några vego-recept vi lagt upp på bloggen förut. Någon som vill ha fler recept i framtiden? Kanske någon som vill bli vegetarian men tycker det är svårt att hitta på maträtter? Kanske någon som hatar vegetarianer? Eller kanske någon som ÄLSKAR kött och ALDRIG skulle bli vegetarian? *host* den kommentaren man fått höra i någon gång *host*. Eller kanske någon som har några övriga vego-frågor? Kommentera då nedan! Kram / Stina (och Jennifer som sitter här bredvid mig)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229