SVAR ANG. OTROHET

| Frågor/Svar

Hej!
Först vill jag säga att jag älskar eran blogg! :) Jag har varit tillsammans med min sambo i nästan fem år och jag har ett stort problem och det är att jag blir väldigt svartsjuk och vill verkligen inte vara det. Har ni några tips för vad jag kan göra? Jag älskar honom och vill verkligen inte förlora honom. Mvh, Anonym.

Svar: Hej! Tack så himla mycket för dina ord, vi blir superglada verkligen! <>
Jag tror vi alla varit med om svartsjuka någon gång i livet, kanske enligt oss en av de jobbigaste känslorna att hantera. Det liksom bubblar sådär inombords i kroppen och kan få en att nästan vad som helst för att få svar. Nu kommer det säkert låta lite klyschigt, men det viktigaste medlet för att bota svartsjuka är att LITA på sin partner. Det är verkligen a och o i ett förhållande. Man måste bygga tillit till varandra, och det är inget som händer över en dag utan det kan ta månader eller år att bygga och bara en hundradels sekund att få det att rasa.
Fråga dig själv, har du tvivla och vara svartsjuk? Om svaret är ja, fråga hur läget egentligen ligger till! En viktig sak som alltid hjälpt oss när man känt någon form av svartsjuka är att fråga sin partner. Majoriteten av gångerna är det ens egna hjärna som spökar och överanalyserar saker. Svaret är ofta enklare än vad man tror. Om svaret är nej det finns inget att oroa sig för, men du fortfarande känner dig osäker fråga ändå! Ingen fråga är faktiskt för dum och blir du svartsjuk på att din partner exempelvis umgåtts väldigt mycket med den kollega fråga bara.
Sen är det också väldigt viktigt att vara ärliga mot varandra och kommunicera, känner du att du lätt blir svartsjuk är det superduper viktigt att du berättar det för din partner och också vid vilka tillfällen du blir avundsjuk. Så ni tillsammans kan jobba på det och förebygga sådana situationer.
Nu är ju inte vi några relationsexperter här, men det är två knep som alltid hjälpt oss eller om det varit vår partner.
Vi önskar dig all lycka med din sambo! <3>/ Jennifer & Stina

Gillar

Kommentarer