NIGTHLIFE IN STOCKHOLM

| Frågor/Svar

Jag har fått massvis med frågor från er läsare angående Stockholms nattliv. Som ni många kanske har märkt har jag, sedan jag fyllt 18 år, hunnit med en del när det kommer till festande. Väldigt kul och väldigt annorlunda från mitt 17 åriga hemmafest liv innan. Jag älskar att festa, att säga något annat vore en lögn, men ibland kan det också vara struligt. Listor hit och dit, åldergränser och massa annat.. Här är mina bästa tips om Stockholms nattliv!

Var ska man gå? Denna fråga har ju självklart olika svar beroende på ålder. Ni är mest nyfyllda 18 åringar som är förvirrade och därför riktar jag mig mot er. Som 18 åring själv tycker jag Café Opera och Solidaritet är roligast. Lättsamma ställen där även folk i ens egna ålder befinner sig (man är alltså inte yngst i lokalen och umgås med 50+are). På onsdagar tycker jag att Solidaritet är roligast (ja, jag jobbar där men jag skulle ej ljuga och jag skulle dessutom ej tillbringa varje onsdag på ett ställe jag tyckte var tråkigt). På fredagar och lördagar befinner jag mig dock för det mesta på Café Opera. En fredagkväll skulle välja Cafe Opera framför allt annat (som det ser ut i dagsläget). Café Opera är enbart öppet till 03.00, och när det stänger brukar de flesta dra sig mot Whiteroom.

Behöver man lista? Om du vill slippa betala inträde behöver du absolut lista. Hur fixar man lista då? Jo, du kontaktar någon som jobbar på klubben. Jag jobbar till exempel på Solidaritet och skriver upp folk på lista varje onsdag. Så om du vill till Solidaritet på en onsdag kontaktar du mig. Svårare än så är det inte! Om du inte känner någon som kan fixa lista, och du inte ska till Solidaritet utan kanske Cafe Opera måste du ju självklart kontakta någon som jobbar där. Om du inte känner någon som jobbar på stället kan du kolla med gemensamma vänner, och om du lägger manken till kan jag nästan lova att du kommer kunna få tag på någon som jobbar (kolla in sociala medier osv, facebook, instagram). Vissa klubbar kan du till och med skriva egen lista genom deras hemsidor.

Övrigt: Åldergränser finns det på alla ställen, och som 18 åring kommer det alltid vara svårare att komma in då du kommer tillhöra de yngsta. Även fast det står att det är 25+ i åldersgräns är det inte kört, bara du inte är otrevlig mot vakterna så är det inte omöjigt att komma in ändå! / Var ska man föra? Mina favoritställen är Taverna Brillo vid Stureplan, Mr. French vid Skeppsborkajen, Treat på mitt emot Norra Real Gymnasium eller helt enkelt hemma hos sig själv eller en vän. / Det finns självklart andra klubbar än Solidaritet och Café Opera, men dessa är de jag skulle tipsa om främst i Stockholm! Sen är ju smaken som baken och bara för jag tycker det är kul betyder det inte att alla uppskattar dessa klubbar. Man får helt enkelt testa sig fram och se vart man trivs. Det är ju tillexempel alltid roligast att hänga där många vänner/bekanata befinner sig!

Kram! / Stina

Gillar

Kommentarer