MIN BARCELONA WEEKEND + TIPS

| Stina

Barcelona! Alltid haft mycket kärlek för den staden. Har så många roliga minnen både från yngre dagar och nu på senare år härifrån.
Flög hem från Bryssel i onsdags natt och packade om väskan och mötte Emma på Arlanda onsdag morgon. En lång weekend med Emma och Rebecka stod på schemat och vi hade SÅ kul. Mycket fest blev det men också många härliga soldagar på stranden. Vet att många av er frågade om lite Barcelona tips så skrolla ner så ska jag dela med mig lite smått och gått som jag gjorde denna resa och som jag inte tycker man får missa!

- Dessa bilder är tagna utanför W hotell, ett av de finaste hotellen i Barcelona. Om man gillar fina hotell och vill bo centralt ska man garanterat bo där. Älskar deras rum då man har panoramafönster och utsikt över hela stranden! Finns ett superbra lunchställe i denna byggnad som jag starkt rekommenderar att äta lunch på om man tar en dag på stranden (dock dyrt).

- Barcelona är ju så underbart då det är en storstad med strandliv. Dock kan stranden bli väldigt överbefolkad och därför lägger vi oss ALLTID långt bort på stranden (vid W hotell) då det inte alls är lika mycket folk där som tex i mitten av stranden. Finns även ett billig lunchställe precis där och går att hyra solstolar där för 100kr för en hel dag!

- Festlivet i Barcelona är ju något ut över det vanliga! Finns en hel del roliga dinnerclubs (som tex Gatsby) och en hel del klubbar. Det börjar ju mycket senare i Barcelona jämfört med Sverige vilket även resulterar i att man är vaken mycket längre också (jobbigt för en gumma som mig som har svag kropp hahaha...). Min vän Christian Cramer fixar alltid allt åt mig när jag är i Barcelona, allt från middagar till nattklubbar etc och ser till att jag alltid har det kul. Hör av er till honom och säg att ni läser min blogg så kommer han hjälpa er! Han jobbar åt alla de bästa nattklubbarna som tex Sutton (min favoritklubb i Barcelona), fördrinkar/middag Gatsby, Eclipse som ligger högst upp i W hotell, Wet däck som är dagsfest på W hotell, Puro Beach club osv osv. Ni hittar Christian på Instagram under namnet @cramerbcn , skicka iväg ett DM där så kan jag lova att ni kommer ha det bäst!


- Ett mini-tips är att titta förbi stranden på vägen hem från klubben.. Såg den finaste soluppgången i lördagsnatt/söndag morgon!

- Gå inte på det alla promoters på stranden försöker lura på!!!! Använd er av legit promoters om ni så ska göra det i Barcelona vilket är chill då man slipper stå i kö osv till klubbarna. De på ständerna försöker få en att betala för massa inträden till dåliga klubbar osv. :)


- Ät INTE mat på La Ramla, bara turistfällor där de tar överpris för dålig mat. Kolla ex vart andra bloggare eller instagrammers varit. Matställen jag kan rekommendera: Brunch & Cake! Riktigt Instagram vänligt också. (brunch), Xampanyet (jättebra tapas), Bar brutal (tapas, dyrt), Bar Lobo (tapas mysigt), Dos palillos - Michellin (Tapas), Bouzo - ganska sunkigt ställe (asiatisk tapas), Federal - jättemysigt café i Reval med takterass. (de sistnämnda restaurangerna gav oliviahen@Instagram tips om)


- Om ni har en dag över borde ni hyra moppar och åka upp på berget! Ska va så fin utsikt. Har aldrig gjort det själv då jag har försökt köra moppe 2 gånger och krockat båda gångerna så sätter mig aldrig på en moppe igen, detta tipset har jag fått av MASSA vänner dock.

- Bästa beach-cluben är lätt Puro Beach som ligger i Hilton hotell. Bra priser och härlig atmosfär. Vi var där på lördagen och tyckte det var jättenice. Om man inte orkar ligga och pressa på stranden är det ett bra alternativ.


- För en drink kan jag rekommendera följande ställen: Hotel 1898 som är en takterass på Ramblas. VI var där nu och det var supermysigt goda drinkar och ganska normal till högt pris, 3345 är en av de bästa barerna i Rival och om man svänger vidare till MACBA är det en nice område med barer lite överallt.

- Förutom att ligga på stranden och gå på beachclubs kan mangör saker som att fördriva tiden med att gå på moderna museet i Rival (MACBA), kolla på fontänshowen som är gratis och visas varje kväll på placa espanya, gå till trädgården "parc de la ciutadella" vid triumfbågen. (dessa tips gav oliviahen@instagram även tips om)

DE VA ALLT FÖR DENNA GÅNG!! Hoppas mina tips kan hjälpa er lite! Kram / Stina

Gillar

Kommentarer