#METOO

| Stina

Det är så viktigt att inte blunda. Sluta vara passiv för faktan att vi tjejer utsätts för sexuella trakasserier dagligen. Det är våra vänner, pappor, chefer och bröder som utsätter oss kvinnor för all skit som vi inte ska behöva stå ut med. Jag har råkat ut för det, och hon med. Jag har ingen kvinnlig vän som inte utsatts för sexuella trakasserier. INGEN. Samtidigt har jag inte en enda manlig vän som har utsatt kvinnor för sexuella trakasserier. INGEN. En slump? Bullshit. 

För hur sjukt trött är man inte på uttrycket "boys will be boys"? Uttrycket som bidrar till att jag inte får reda på om en man utsatt en kvinna för sexuella trakasserier eller övergrepp. Jag SPYR när jag hör det. Ursäkta mäns handlingar, normalisera deras äckliga beteenden och låta de slippa undan. Män beter sig inte som de gör för de är män för fan känner jag många helt underbara män som inte beter sig så. Det är män som växer upp i denna värld med ett skevt synsätt på kvinnor, män som i tidig ålder aldrig blir tillsagda för deras grisiga beteenden och därför fortsätter att förstöra kvinnors liv.  

Jag kan liksom inte sätta ord på allt jag vill säga. Blir dock helt varm i hjärtat av att läsa trådarna under hashtaggen #MeToo där så många olika röster hörs och ord delas angående detta ämne. Det är så stört viktigt att detta ämne tas på allvar. Det är inget vi ska vara rädda för att prata om, och jag vill inte sluta prata om det förens rättvisa för kvinnor existerar. 


Tänk dig själv att få kommentaren "Du och jag kommer ha sex en dag" första dagen på jobbet / Kollegan skriker, inför alla andra manliga kollegor, "Fick du ligga imorse eller, du ser så glad ut, fan avis." / Bli antastad på klubben och bli puttad på när man säger emot, när man önskar att man vågat slå till men blir för rädd. / När jag blev förföljd på vägen hem en kväll och inte vågade gå till mitt hus då jag visste att dom då skulle märka att jag var ensam hemma i huset, #MeToo / Stina       

Gillar

Kommentarer