MÅSTEN NÄR DU BESÖKER LONDON

| Tips

Jag har varit i London några gånger nu och har gjort det mesta som man MÅSTE göra. Jag har därför samlat ihop några "måsten" jag tycker man ska göra/tänka på när man åker till London. Utnämner absolut inte mig själv till någon London-expert, men lite koll på läget kan jag iallafall få säga att jag har!

GÖR ETT SCHEMA! Ofta åker man till London en kortare tid, exempel weekend eller över några fåtal dagar. Självklart ska man vara spontan, men mitt bästa tips i London är att ha lite planer på vart man ska gå etc för att få en så rolig resa som möjligt. Schemat ovan skrev jag ihop lite snabbt på planet, men självklart följde jag och Hanna inte det slaviskt. Vi gjorde det vi kände för i stunden, men det var skönt att ändå ha en plan så man verkligen hinner med allt man vill få med. Ex shopping, besöka nice matställen, klubbar osv. (Haha, att skriva in "va spontana" är ingen punkt som jag rekommenderar att ha med på schemat om man vill känna sig spontan)

Ta bilder vid Big Ben är för de flesta ett måste, tyvärr är det alltid FULLT på bron då ALLA vill ta bilder där. Nu senast hittade jag ett perfekt ställe att fota, då man får med Big Ben i bakgrunden men man slipper allt folk. Tänk dig att du ställer dig precis mitt emot London Eye, alltså på samma sida bron som Big Ben, så hittar ni platsen jag tog dessa bilder!

Shake Shack är det perfekt snabbmatsstället om man är sugen på något lite onyttigt men fräscht! Om man går till Covent Garden hittar ni detta ställe, där det även kryllar av andra matställen så som tillexempel den kända kedjan (som jag alltid går och äter brunch på när jag är i London) som heter Le Pain Quotiden. Tips när ni äter där är att ta deras bär eller fruktskålar, så fräscht! Våfflorna är även drömmiga.

Övriga tips på matställen samt ställen att ta drinkar på:

- Christopher's, ligger nära Covent Garden, fin restaurang perfekt för en god lunch men har även en bar.

- Roka, Asiatisk restaurang som jag bara älskar! Hett middagstips.

- Sexy Fish, också asiatisk restaurang. Boka bord i förtid!

-Galvin at Windows, ligger på den finaste adressen & har helt klart en av de finaste utsikterna i hela staden! Perfekt ställe för en mysig drink.

- Sushi Samba, ligger inte precis mitt i centrum men toppenmat & cool utsikt. Helt klart ett måste!

- W Hotel, mitt absoluta favvoställe när det kommer till att ta en drink i London. Ligger centralt och det är för häftig känsla där inne! Även goda (och snygga!) drinkar.


- Sky Garden, ännu en topp restaurang med underbar utsikt över staden.


-Granger & Co., ett ställe för dig som vill ha den drömigaste Instagram vänliga frukosten!


- Harrods har väldigt mysigt afternoon té och man slipper boka bord i förväg som på många andra ställen

Jag går alltid otroligt mycket i London, vilket jag tycker är väldigt kul om man vill se mycket av en stad. Skippa taxin! Självklart är det en upplevelse att testa kommunaltrafiken någon gång (vill alltid testa tunnelbana & buss när jag är i nya städer). Dock är ju Londons tunnelbana lite för mycket enligt mig, och något jag bara testat 1 gång och sa aldrig mer efter resan. Jag ÄLSKAR att gå i London, oavsett om det är för att turista, shoppa, eller för att gå ut. Finns så mycket roliga människor, saker som händer och nya gator att upptäcka. GÅ GÅ GÅ!

Några snabba London tips:

- Åk inte med Norwegian (eller annat lågprisbolag) när du åker till London. Jag har haft problem med Norwegian VARJE gång jag åker till London, och det är inte superkul att ha en försening på 6 timmar när man stannar så pass kort tid. Dessutom flyger Norwegian och de andra billigare bolagen till Gatwick som ligger längre bort än Heathrow (nästan 1 timme bort från city center). När vi var tillbaka till flygplatsen satt vi i våran Uber i 2 timmar påväg till Gatwick & flyget var sedan försenat flera timmar, för de pengarna hade man hellre valt ett lite dyrare flyg, komma närmare centrum och skippat förseningar för bolaget vill snåla in på personal.


- Om ni ska gå ut och festa bör ni ha kontakt med en Promoter som hjälper er in och vet vart man ska gå. De har sträng klädkod i London (och till skillnad från Stockholm) måste man som tjej i 99% av fallen ha klackar på sig för att komma in. Det händer att de nekar folk för de har platta skor och ber de gå hem och byta om. Detta är ju såklart beroende på vilken klubb man går till och vad man gillar för typ av ställen. Promotorn jag använder mig av när jag åker till London heter Mickey och är en supersöt kille, ni hittar hans Instagram på @mickeyaroraa


- Tänk på att London överlag har sämre standard på sina hotell jämfört med Sverige, jag bodde på Waldorf senast och det var väldigt trevligt och bra standard, men första gången jag besökte london var det katastrof. Stod att det skulle vara ett 4 stjärnigt hotell men frukosten låg nere i en källare och varmvattnet funkade knappt i duschen.. Beror på hur petig man är, men boende är något jag verkligen inte vill ha sunkigt.Något mer ni undrar över? Fråga på! Kram / Stina

Gillar

Kommentarer