JAG ÄR EN GOLD DIGGER

| Tankar

Jag satt just och tänkte på utelivet och krogen på bussen på vägen hem och det ploppade upp många tankar som verkligen fick mig att börja fundera. Varför hör jag så ofta repliken "Hon är en gold digger"? Varför bli bara tjejer kallade drinkluder? Och varför hör jag detta ord kastas från höger till vänster varje gång jag sätter min fot inne på en klubb?

Ett drinkluder kallas kort och gott alltså en tjej som flörtar med killar hon ej känner (eller känner) för att hon ej vill betala drinken själv. Men idag behöver det inte ens betyda det, utan tjejer kan nämligen bli kallade drinkluder (även gold digger and so on) även fast de inte ens har försökt flörta med en kille, även fast det var HAN som valde att bjuda tjejen på en drink och hon tog emot den. Om någon har ett VIP-bord och en tjej råkar befinna sig där så blir hon automatiskt stämplad som en gold digger eller som ett drinkluder. Det spelar ingen roll om det är hennes bästavän, hennes kompis eller om det från hela början var hon/han som köpte bordet som bett tjejen att komma upp dit. HON är ett drinkluder och en gold digger som är ute efter personens pengar. Men så ställer jag mig frågan. Varför kan bara tjejerna vara drinkluder, vad är då hans/hennes kompisar som är utav de manliga könet? Och kan en kille vara ett drunkluder om jag bjuder honom på en drink? Kan de inte va gold diggers? Varför kan inte en kille vara en gold digger på samma villkor som mig. Jo, för det är så det är. Och det är vårt samhälles fel.

Jag som ung tjej har säkert kallats gold digger eller drinkluder många gånger då jag tackar ja om jag blir uppbjuden till till ett bord eller tackar ja till en drink. Jag skulle aldrig be om en drink, aldrig flörta mig till en drink eller aldrig smita upp på ett VIP-bord. Jag skulle aldrig utnyttja en kille för att betala min utekväll. Jag kan nämligen själv köpa mig en drink, och kanske till och med ett bord om jag skulle vilja. Kom det som en chock? Att en tjej faktiskt kan betala för sig själv? Nej det tror jag inte, för jag känner mig själv och många andra unga tjejer som har bra inkomster och jobb. Jag skulle inte kunna bry mig mindre om hur mycket pengar en kille hade eller hur många drinkar han bjöd mig på. För mig handlar det om insidan och hans plånbok är ju faktiskt hans ensak och inte min. Bara för jag skulle sitta vid en förmögen kille en kväll betyder det inte att vi nästa dag kommer ha delad ekonomi. Så på vilket sätt kan folk veta att jag är en gold digger? Jo, för jag är tjej och har säkert inte råd med en egen drink. Varför är inte hans killkompisar gold diggers? Jo, för dom är killar och alla killar har pengar (not).

Jag hör ofta att tjejer kallar varandra gold diggers och drinkluder. (Pga avundsjuka eller andra orsaker). Vi måste stötta varandra och inte hugga varandra i ryggen! Genom att kalla varandra fula ord och sätta dåliga stämplar på varandra kommer vi ingenstans. Det är så mycket finare att kunna lyfta en person än att känna behov utav att hata. (Självklart är det inte världens problem att folk går runt och kallar varandra drinkluder eller gold digger, men jag ville ta upp detta ämne då jag tycker de är något man kanske ska fundera en gång till på. Hur vi behandlar varandra och strunta i att döma personer när man egentligen inte alls vet hur det ligger till.) Ha en bra fortsatt söndag! / Stina

Och just nu går denna låt på repeat.. Haha!

Gillar

Kommentarer