HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

| Stina

1. De två apparna jag använder mig av när jag redigerar mina bilder i är först AirBrush och sedan VSCO cam. 2. Orginalbild

3. Jag börjar med att redigera i AirBrush. Använder mig nästan ALLTID av en effekt som heter Glossy där. Beroende på hur bilden ser ut använder jag alltid olika mycket % av effekten. Ibland kan de komma som ett sken av solljus som passar på ljusare bilder men på mörkare bilder tar man såklart mindre för de ska se naturligt ut... Inte ofta solen skiner när de är bäcksvart ute!! AirBrush är en app jag tror är superviktig att vara försiktig med. Under fliken "Retouch" finns de massor med olika verktyg där man kan fixa till bilden samt sig själv. Jag är noga med att ALDRIG ändra mig själv på något drastiskt sätt, utan använder mig enbart av verktyg som ex Smooth där jag kan få min hy lite jämnare och Whiten om väggen bakom mig ser guldassig ut (gör det ganska ofta men tyckte ej det passade på denna exempelbild jag jobbar med nu) eller man vill att ens leende ska poppa lite mer, Brighten för att förstärka saker jag vill ska få mer kontrast i bilden ex kan dra över hela mig för att få fram detaljer. 4. När jag är klar på AirBruch går jag vidare till VSCO cam. Använder mig alltid av 2 olika effekter också där beroende vilken som passar bäst till bilden. Effekterna jag använder mig av är antingen J5 eller J2. I detta fall passade J2 bättre då J5 gjorde väggen lite grön och J2 fick väggen att ljusna lite. J2 och J5 är ej originaleffekter men går att ladda ner under gruppen Minimalist, använder alrid full effekt utan alltid runt +5-7. Övrigt på VSCO cam använder jag mig ALLTID av +1-3 på verktygen Contrast, Sharpen, Clarity, Skintone samt Grain. Man får testa sig fram hur mycket som passar men jag gillar aldrig personligen när något går till överdrift.

Resultatet. När jag sparar ner i VSCO cam så fixar jag oftast lite i Instagram redigering också. Brukar kanske lägga till jättelite av någon effekt som skulle passa, lite skärpa, drar ner på highlights då ni ser att bilden ovan nästan ser överexponerad ut och gillar den mer natuliga looken på redigering.

EXEMPEL 2

1. Före VS efter AirBrush

2. In på VSCO cam, J2 passade bästa i detta fall. Använder mig av alla de små verktygen jag nämnde ovan sen sparar jag ner bilden. 3. Går in på Instagram letar reda på en effekt i detta fall Ludwig. Använder mig sen av att öka ljusstyrka och dra ner higlights, samt lite mer skärpa och kanske drar ner lite på fägerna i detta fall.

4. Resultatet på denna bild.

EXEMPEL 3

Hojta till om ni har några frågor! Kram / Stina

Gillar

Kommentarer