EKOLOGISK ANSIKTSMASK MOT FINNAR & ACNEÄRR

| Stina

Jag får lätt ärr efter finnar. Det spelar absolut ingen roll om jag låter finnarna vara för det blir prickar efter ändå! Det kallas pih-ärr som blir som fula små lila eller bruna prickar där finnen satt. Jag som alltid har haft bra hy tycker detta är jättejobbigt, för om jag inte ens har en finne kan det se ut som jag har det på grund av ärren, jag kan alltså va helt finnfri men ärren ger en illusion av att jag har en finne här och där.

Så varför tipsar jag om denna mask? Jo, först och främst tål jag inte dessa färdiga masker man köper som kan innehålla exakt VAD SOM HESLT! Jag vill inte att min hy ska må dåligt av något som ska göra den gott, alltså föredrar jag att göra ansiktsmasker själv. Efter att jag testade en ansiktsmask från H&M en gång och fick utslag i hela ansiktet är det ett big NONO för mig. Denna mask är bra för ungefär ALLT, den jämnar till hyn, lugnar, bleker, förbättrar och allt där till. I masken är gurkmeja grunden. Gurkmeja är antinflamatoriskt och används för att ljusa upp huden, lugna ner och och sägs ha en väldigt positiv effekt mot acne. Eftersom man själv väljer vad man har i masken (brukar ofta ha honung i mina masker tips!) så tycker jag även man ska passa på att köpa eko-produkter! Det gör jag.


OBS! Gurkmeja är starkt gul, så det finns en liten risk att man blir gul i ansiktet efteråt, så att göra den innan skola eller jobb är ej att rekommendera. Gurkmeja är även oljelösligt så man kan tvätta med olivolja eller liknande efteråt. Se även till att du tvättar ur handfatet, och kanske inte har på dig en fin vit tröja medan, så det inte färgar av sig.

För att göra masken behöver du följande ingredienser:

- 1 matsked ekologisk citronjuice
- 4 matskedar ekologisk mjölk
- 2 matskedar ekologiskt vetemjöl
- 1 matsked ekologisk gurkmeja

Låt sitta i ca 20 minuter - upp till 1 timme. (eller tills det har torkat)

Jag har själv märkt en bra effekt av denna mask, men vill använda den mer innan jag kan ge 100% omdöme. Det jag känner hittills är att ärren är aningen blekare än innan samt att min hy känns lugnare. Vad är er bästa tips mot acne-ärr? Dela gärna med er! Kram / Stina

Gillar

Kommentarer