DAGENS FRÅGA: VÄN MED ETT EX

| Frågor/Svar

Godmorgon på er! Det är söndag och den obligatoriska vilodagen under veckan. Jag älskar att sova ut på söndagar, äta frukost i timmar och ta dagen exakt som den kommer. Vilket jag hittills lyckats göra även denna söndag, tyvärr kommer denna dag innefatta en del pluggande då jag har tenta imorgon och knappt pluggat något alls.. Trodde verkligen att min skol-trötthet skulle försvinna efter sommaren men nu känns det värre än någonsin.. Iallafall tänkte jag börja denna söndag med att svara på en fråga som vi fått i kommentarsfälet so here we go..

Fråga främst till Jennifer eftersom du har haft ett långt förhållande: Kan man vara vän med sitt ex? Tänker att det är svårt att bryta upp kontakten helt speciellt eftersom man har varit tillsammans så himla länge, pratat varje dag och vet i princip allt om den andra personen. Kram!

Svar: Den här frågan är så himla individuell och därav också väldigt svårbesvarad. Man måste utgå från sin egna situation och därefter kunna ta ett beslut om det är "värt" att vara kompis med sitt ex. Jag tänkte att jag svarar utifrån mina egna erfarenheter och hur jag själv "lyckats", eller snarare inte lyckats vara kompis med mina ex. Mitt förrförra ex och jag var kompisar till en början, hittade på saker och gjorde allt annat än att vara just pojk- och flickvän. Folk i min närhet varnade mig och sa att det aldrig kommer hålla i längden. Jag valde att inte tro på de, till den dag jag stod där och blev bevisad motsatsen. Där och då var tvungen att bryta kontakten pga att han hade känslor för mig fortfarande. Det var så himla jobbigt att behöva göra det, från att vi hade setts varje dag i 2-3 år till att liksom radera människan ur ens liv. Men som sagt var de et absolut bästa valet i den situationen! Sen dess har vi faktiskt inte hängt mycket alls, iallafall inte på det sättet vi gjorde när vi var yngre. Vi har sett på en fika någon gång om året, stött på varandra när vi varit ute på krogen, eller när man varit utomlands på samma ställen då vi har haft mycket gemensamma kompisar.

Nu mitt senaste förhållande kanske är för tidigt att egentligen ta upp och ens kunna dra någon lärdom ifrån. Vi gjorde ju som sagt slut för bara 1 och 1 halv månad sedan. Men som det ser ut för oss just nu kommer vi inte kunna vara kompisar. Vi har pratat en del i telefon sen det tog slut och även träffats 1 gång. Men jag har klantat upp det och det står jag för. Så vi har valt att inte prata med varandra på några månader och den tiden kan jag ge. Alla bearbetar avslut på olika sätt! Sen skulle det ju inte vara konstigt om jag träffade på honom ute, vi är inte ovänner eller så. Bara att vi behöver tid ifrån varandra för att kunna sätta perspektiv på situationen.

Nu blev det här ett väldigt personligt inlägg kände jag, men kärlek är ju just det. Därför är din fråga svår att besvara tycker jag, men utifrån mina egna erfarenheter har jag aldrig lyckats vara kompis med mina ex. Däremot vet jag flera som kan vara det och det är mitt absoluta önskescenario är att jag hade kunnat det. Det är som du säger, man pratat varje dag och vet allt om personen och därför är det extra svårt att säga hejdå trots att man vet att det är det mest förnuftiga att göra.. eller något. / Jennifer

Gillar

Kommentarer