DAGENS FRÅGA: FRAMTIDSPLANER

| Frågor/Svar

Bästa att unna sig själv det borde man göra oftare!! Vad gör du nu efter gymnasiet?? Och vad är dina planer för framtiden?

Svar: Jag har fått denna fråga en del nu; vad gör jag i framtiden och vad är mina planer nu efter gymnasiet? Jag tog ju som sagt studenten nu i Juni och har sedan dess gjort lite allt möjligt. Redan för ett tag sen bestämde jag mig för att jag inte ville plugga vidare direkt då jag inte vet vad jag vill studera än (vill plugga ca 5 olika saker så måste få känna efter först..). Jag ska alltså detta ha ett så kallat sabbatsår och jobba samt resa när jag får tid. Just nu jobbar jag nästan 7 dagar i veckan på olika håll: jobbar främst på Audi i deras showroom inne i stan, samt med Porsche ibland. Jag gör även saker vid sidan om av detta som att modella ibland, har börjat testa att skådespela en aning så spelar in reklamfilm och serie för tillfället, samt bloggen då förstås. Jag jobbade även på nattklubb men eftersom jag jobbar så pass mycket med annat har jag trappat av där då det är jobbigt att jobba både dag och natt, dvs dygnet runt.


I dagsläget är ingen resa bokad och något superlång backpackingresa står inte på schemat. Jag vill ta mer "småresor", kanske åka till något varmt ställe i vinter i 2-3 veckor och en weekend hit och dit. Resmål jag vill besöka just nu är Bali i 2 veckor, London på en weekend nu i höst sen har jag även funderat på ställen som New York, Dubai och Bahamas, möjligen LA igen. Min kortsiktiga plan detta år är alltså att jobba mycket, spara mycket och leva mycket. Vill såklart passa på innan det "riktiga" vuxenlivet drar igång!


Även fast jag vet vad jag vill göra för tillfället tycker jag det är så svårt när folk frågar om mina framtidsplaner. Men kort sagt är iallafall långsiktiga planerna en akademisk utbildning eller två, pröva starta upp ett företag (inte ett sånt jag driver idag dvs enskild firma utan ett väl fungerande aktiebolag), köpa min egen bostadsrätt (vill inte bo i hyresrätt då jag inte ser det som en investering utan bara att kasta pengarna i sjön) samt på lång sikt skaffa familj! Självklart vill jag pröva att flytta utomlands ett år och leva mitt unga liv så länge jag kan, men just nu känner jag att jag vill skaffa barn när jag är runt 23-25 (vilket med stor sannolikhet kanske ändras). Dock vill jag ej skaffa barn innan jag har en 100% stabil ekonomi, är gift och har ett bra boende. Jag har sedan barnsben bestämt mig för att jag vill gifta mig innan jag skaffar barn och ett stort bröllop, möjligen utomlands, har alltid varit drömmen! Bröllop kräver ju dock en del kapital så somsagt får det nog vänta till om några år! Hurusom, detta är mina kortsiktiga och långsiktiga framtidsplaner just nu.. De kommer troligen ändras på vägen och jag hoppas på att jag vet med hundra procent vad jag vill börja studera nästa år.

(Går inte att ladda upp bilder för tillfället!) Kram / Stina

Gillar

Kommentarer