CALIFORNIA GUIDE

| Stina

Vet att många har just LA och Kalifornien som drömresemål, och jag tänkte därför ge lite tips utav mina egna erfarenheter vad jag tycker man bör göra när man är där. Lite från mat, stränder, aktiviteter och massa mer. Hann ju faktiskt besöka en del platser när jag var där då Rebecka och hennes vänner som bor där faktiskt kan stället utantill! Häng med!

Santa Monica pier besökte vi en kväll. Tyckte det var riktigt mysigt faktiskt, även fast jag tyckte att Santa Monica överlag kanske var lite ruffigt. Vi gick ut på den kända piren (som det typ är obligatoriskt att göra!!), gick runt i det lilla nöjesfältet som ligger där, och kollade på sälarna som tiggde fisk av de som fiskade från piren. Var faktiskt riktigt mysigt!

Baseball match - en upplevelse utöver det vanliga! Så himla amerikanskt det kan bli. Vi kollade på Dodgers vs Angels som är Los Angeles stora lag. Var faktiskt riktigt kul även fast man ej förstår spelet. Vi hade dessutom "ät hur mycket du vill" platser vilket var väldigt annorlunda och något jag ej tror finns i Sverige!

Hyr en cykel om du åker till Santa Barbara! Santa Barbara är en jättemysig liten stad, och har en lång lång strandgata som är jättemysig. Det var perfekt att hyra en cykel och cykla längst stranden som dagsutflykt.

Ät mexikanskt, så himla gott och finns massa småställen (och stora kedjor överallt). Becka hade blivit helt tokig i maxikanske mat sen hon kom dit, så vi drog på några olika ställen. Bor jättemånga mexikanare i LA (Hör man ju på namnet Los Angeles!) så det var nice att få äta massa god mexikanskt mat vilket vi ej har så bra utbud på i Sverige.

Surfa - sjukt kul, lite läskigt men ger en grym adrenalin kick! Det är ju synd att det inte går att surfa på så många ställen i Sveirge (tror vi har 1 känt surfställe här) så något man borde passa på att göra när man väl är i soliga Kalifornien är just detta. Dock finns det ju hajar, vilket är lite läskigt, men om man håller sig på bra ställen och som nybörjare då man troligen har en lärare tror jag inte det är något att oroa sig för.

Venice beach, vilket ställe! Visste inte så mycket om Venice beach innan, och hade typ enbart hört talas om det i Katy Perrys låt "California Gurls" haha.. Men vi körde iallafall en dagsutflykt dit och kollade in staden. Det är inget ställe jag skulle vilja bo på, då det är väldigt ruffigt (lite känt för att vara en knark-stad), men det var kul att f�� se lite annorlunda kultur då vi inte alls har sådana här ställen i Sverige. Blev väldigt chockad då det luktade weed vart man än gick och det var öppna affärer där folk kunde gå in och köpa droger.. Men stranden var jättefin och det fanns sjukt många coola gatumålningar.

Jag älskade Malibu! Vi höll till på en lite gömd strand, men den vanliga stranden såg också väldigt fin ut. Jättemysig miljö och perfekt om man vill ha en heldag på stranden. (drömmen att ha ett hus där..)

Självklart finns det massa mer saker att rekommendera; jag blev tillexempel helt fashinerad av Hollywood och nöjesfältet Sixflags. Var dock i Hollywood (i Beverly hills) på kvällen så tog ej med kameran dit, och på Sixflags vågade jag inte ta med kameran heller då man måste lämna av väskan när man ska åka. Annars finns det självklart andra saker att göra, som jag ej hann med, som att gå på Universal Studios eller kanske åka till något sjukt stort shoppingcentrum! Kram / Stina

Gillar

Kommentarer