BACK TO SCHOOL

| Stina

Har fått massvis med frågor angående skolan. Hur jag håller upp motivationen och önskemål på tips hur man ska ha en bra inställning till skolan! Nedan kommer mina bästa tips till bra skolanda och höga betyg.

..Våga plugga! Om man verkligen tar sin tid och lägger undan en timme om dagen kommer det ge resultat! Och med resultat menar jag bra betyg. Så fort det står ett A eller B på provresultatet blir iallafall jag mer motiverad till att plugga till kommande prov. Man skapar på så sätt en bra "trend" vilket iallafall jag anser gör att pluggmotivationen stiger.

..Lägg undan mobil, dator och andra störande moment. För mig är det superviktigt att sitta på en lugn och städad plats. Kanske lyssna på lite lugn musik och dricka te. Mobilen är för mig det största störningsmomentet, därför lägger jag den alltid på ljudlöst på andra sidan rummet.

..Orka gå upp på morgonen. Även fast närvaron inte ska spela in i betygen så kan jag nästan sätta min hand på att lärarna hellre ger en elev som faktiskt är på lektionerna bra betyg än någon som sällan dyker upp. När jag vaknar klockan 06.00 och det regnar ute och har noll motivation till att gå upp brukar jag tänka hur sjukt lycklig lottad jag faktiskt är som får gå i skolan. Något som kan vara en människas största dröm i ett annat land är något jag faktiskt får göra 5 dagar i veckan, och dessutom få betalt för de!

..Skjut inte upp pluggtiden. Bestäm när du ska plugga, och sätt dig ner och plugga då! Skjut inte upp plugget till dagen innan provet och sitt inte klockan 23.59 och avsluta uppsatsen som ska vara inne 00.00. Planera din tid!

..Tänk på framtiden. Om man vill komma långt måste man kämpa för det. Ingenting kommer serverat på en räkmacka och det kommer vara jättesurt om betygen fattas när du verkligen vill komma in på en utbildning senare i livet. Ha ett mål och kämpa för det!

Kram / Stina

Gillar

Kommentarer