ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLA

| Jennifer

Min tillvaro just nu, tentaplugg och några koppar kaffe för mycket..!

Jag har gått lite frågar här på bloggen och mer personligt om hur det är att plugga på högskolan osv. Tänkte ta och besvara dessa i ett och samma inlägg utifrån mina egna uppfattningar.


Berätta lite om hur det är att plugga på högskola/universitet?
Jag tror det blir precis vad man gör det till. Vill man gå ut och festa 3 gånger i veckan gör man det eller vill man strunta i en föreläsning en annan dag går även det bra. Det är ännu mer självständigt än gymnasiet och det finns inga riktlinjer på vad man ska göra utan allt handlar om eget ansvar. Beroende på i vilken stad man väljer att plugga så kommer nog studentlivet se olika ut. I Stockholm är det inte lika mycket studentliv som tex Uppsala eller Lund.

Vilket utbildning går du och berätta mer om den?
Jag går Miljö och Utvecklingsprogrammet på Södertörns högskola. Ni kan läsa mer om programmet HÄR!

Varför valde du att studera i Stockholm?
I och med att jag valde att plugga i Stockholm valde jag på något sett bort vad vissa skulle kalla "det ultimata studentlivet". När jag valde högskola resonerade jag så att jag älskar min hemmastad och jag har så mycket att stanna kvar för. Framförallt min pojkvän och jag vet att vissa tycket det är dumt att anpassa sig efter varandra. Men jag vill vara med honom och så är det bara! Sen ville jag inte ta studentlån heller och så som det ser ut i dagsläget sparar jag istället massa pengar varje månad så jag snart kan köpa min egen lägenhet.

Hur länge kommer du plugga?
Mitt program är en kandidat, dvs en 3-årig linje. Efter dessa tre år kommer jag troligen fördjupa mig i miljö och utveckling ur ett klädperspektiv då jag även brinner för mode.

Hur mycket är man i skolan och när börjar/slutar man på dagarna?
Det beror nog lite på utbildning och vilken kurs man läser. I min kurs är jag i skolan mellan 1-3 dagar i veckan. Oftast är det en föreläsning om dagen som är på 2 timmar. Sen brukar jag sitta kvar lite i skolan ibland för att försöka plugga. Men jag är inte i skolan speciellt mycket.

Har man en klass som på gymnasiet eller ser det annorlunda ut?
Jo man har en klass dock är min klass mycket större än min gymnasieklass. Tror vi är ca 60 studerande i dagsläget. Dessutom är det ofta så att man läser kurser med klasserna över eller under så man blandas upp mycket. Det är inte alls samma sak som att vara en liten klass på 30 personer, både på gott och på ont. Det är några i min klass som jag aldrig ens pratat med.. Så det är inte samma sammanhållning om man kan säga så.

Lär man känna många nya människor?
Absolut! Jag träffar på nya människor varje dag jag är i skolan. Det är nog också lite vad man gör det till. På Södertörn där jag studerar finns det ca 22.000 elever så med det sagt förstår ni nog hur mycket människor man stöter. Man behöver inte vara orolig för att få vänner för det finns alltid folk som en själv!

Gillar

Kommentarer