ATT BLI SEXUELLT TRAKASSERAD VARJE DAG

| Stina

Han kan vara gift, gammal, ung, singel. Han kan vara ens chef, kollega eller en kund. Han trakasserar mig varje dag, varje dag sen 14 års ålder när jag försökt göra mitt jobb. Varje dag har jag blivit nedvärderad på grund av mitt kön. För när man är tjej kan man ingenting.. Ellerhur?

"Har du fått ligga imorse, du ser så glad ut..", "Du och jag kommer ligga, det vet jag", "HAHA ska du inte lägga dig på motorhuven så jag kan ta en bild", "Bosse är du här för att kolla bilen eller den fina tjejen", "Du kan väl ingenting, du är väl bara här som ett litet kuttersmycke", "Är kakan lika söt som du är? Då vill jag ha den!", "Har en fråga, men det kan väl inte du besvara"..
VARJE DAG möts jag som kvinna av kommentarer som dessa. Under hela mitt (än så länge relativt korta) arbetsliv kan jag svära på min högra hand att det inte gått en dag då män låtit mig vara duktig på mitt jobb utan att undervärdera mig på grund av mitt kön samt utseende. Att en ung tjej är duktig finns inte på världskartan för alla dessa trångsynta män. Jag är trött, så trött på män att jag hatar män.

Nu ska jag springa iväg till jobbet och möta män. Säkert hundratals män som är "trötta" på att det är Internationella kvinnodagen idag. Klart de tycker det är töntigt då varje dag annars varit deras dag, i alla tider. När de varje dag tjänar mer pengar för samma arbete och de varje dag kan gå till jobbet utan att bli nedvärderade och trakasserade; då är de ganska enkelt att tycka att denna dag är onödig.
Idag är det världens viktigaste dag för kvinnors rättigheter är det viktigaste. Peace out. / Stina

Gillar

Kommentarer