ALLA HJÄRTANS DAG, BAKISLÖRDAG & VINTAGE SHOPPING

I fredags var det ju alla hjärtans dag och vi hade inga direkta planer faktiskt förutom att äta middag och möta upp några vänner efteråt för drinkar! Här ovan är våra mugshots vi tog innan vi gick ut för att äta.

Middag på Ombre Rosso!

Middagen åt vi på Ombre Rosso som ligger i Trastevere. Ska jag vara ärlig så var pastan lite överkokt vilket om något något borde vara ett big NO här i Italien. Men vi beställde också en mozarella och tomat caprese som var supergod. Sen gick vi faktiskt mest dit för deras drinkar, de har en så god passionfruit spritz!

När vi ätit klart mötte vi upp våra vänner på fler drinkar. Väldigt trevlig kväll!


I lördags vaknade vi upp lite tröttare än vanligt, halva förmiddagen låg vi i sängen och tittade på Bachelor USA som vi blivit besatta av haha. När klockan var 2 och vi såg hur fint väder det var så fick vi lite ångest och bestämde oss för att ta en promenad på stan.

Promenad till Vatikanstaten!

Vi orkade inte gå så långt så vi gick till Vatikanstaten där det var fullt med turister som vanligt haha!
Sen blev vi sugna på...

Ett av de bästa glasställena i Rom är Old Bridge vid Vatikanstaten!

..GLASS! Finns det någto bättre när man är lite bakis? Jag älskar dessutom det här glasstället, godaste glassen jag någonsin ätit typ. Vet att det finns på fler ställen än vid Vatikanstaten men tycker det stället är bäst. Tog en klassisk vanilj (godaste jag vet!) och kakglass. Sen gick vi runt på stan och storsade medan vi åt vår glass.

Middag på Lagana - ni måste gå hit om ni vill äta riktigt god och italiensk pasta!

Efter glassen gick vi hem och fixade oss lite snabbt innan vi gick till Ristorante Lagana som är ett favoritställe jag besökt innan när jag varit i Rom. Lika bra denna gång! Sen var egentligen planen att vi skulle vidare ut men vi var så otroligt trött så vi valde att gå hem istället.

Man kan ju liksom aldrig få nog av den här utsiken! Finaste staden.


I söndags vaknade vi upp till ett soligt Rom och ny energi. Det var 22 grader i solen i söndags så Jennifer invigde med barbent för första gången i år. Vi hade bestämt att gå till en vintage/marknad som ligger längre ner i Trastevere som tydligen ska vara den största i Europa. Förväntningarna var superhöga som ni kanske förstår!

Dock var det inte så mycket vintage-shopping utan mer en billig marknad, men vi gick med oss lite nödvändig så som en kapsylöppnare, smycken, strumpor osv. Vi gick där i säkert en timme och marknaden tog liksom aldrig slut för att den var så lång haha. Men mysigt var det iallafall, vi sa det att det var en perfekt söndags-syssla!


När vi var klara var vi superhungriga och besämde oss att gå in mot mer centrala Rom för att äta brunch. Men först stannade vi och tog lite outfitsbilder på vägen.

Jennifer bar: // Stickad klänning Chiquelle // Boots HÄR (-40% OFF NU!) // Solglasögon HÄR //

Stina bar: // Polo HÄR // Jeans HÄR // Sneakers HÄR // Solglasögon HÄR //

Brunch på Ginger vid Pantheon!

Söndagen avslutade vi med en sen brunch på Ginger vid Pantheon. Beställde in ett fat med frukt, varsin grön smoothie och kaffe. Så underbart att man kan sitta ute utan att frysa det minsta. På kvällen var vi bara hemma, lagade pasta och fortsatte Bachelor marathon. Mycket bra avslut på en mycket bra helg!
/ Jennifer & Stina

Gillar

Kommentarer

ottilialof
ottilialof,
Oj vad Avis jag är, så nice att sitta på en uteservering 😩😍
nouw.com/ottilialof
Aliciasmood
Aliciasmood,